fredag 6 april 2012

Lite ordning

Nu har det blivit lite ordning på cyklandet! Har inte varit någon resa eller annat tjafs som har varit ivägen vilket gjort att jag har fått lite kontinuitet i cyklandet. Här om dag så kändes det riktigt bra, som om kroppen började att komma ihåg hur man ska cykla. Får försöka fortsätta att köra hoj så kanske man kommer in i det ordentligt så småning om. Dessvärre ligger det en tjänsteresa inplanerad vecka 16....

Nu hojar jag på en alldeles ypperlig Specialized Epic Expert 29:er. Specialized har ändrat lite på bakdämparen till årets modell vilket passar mig väldigt bra. Brainen öppnar lite senare, öppnar inte lika tidigt vid långa kompressioner. Det innebär att när man sitter på snabba motionsspår så upplevs hojen som mer HT än vad fjolårets hoj gjorde. I de långa ojämnheterna behövs ingen dämpning och Epicen håller bakdämparen stängd. Jag upplever även att övergången från stängd till öppen dämpare sker smidigare än på fjolårets hoj. Specialized har således filat lite till på sitt fina koncept och fått det ännu bättre tills i år.

Ute i garaget står det en kartong med en Epic S-WORKS 29:er och väntar! Har inte haft tid att packa upp den ännu men jag hoppas att det kan bli av nu i helgen. Blir som vanligt att bygga om lite för att den ska passa perfekt till en gammal gubbe. Ändra utväxling, såga av det brutalt breda styret, smalare sadel, längre styrstam, byta position på bromsarna (frambroms på höger sida ska det vara!!!!) och på med ett par barends. Just nu känns det inte som det brådskar så mycket, det är minusgrader och snöar ute.... Hoppas det smälter i morgon så man kan komma ut en sväng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar